Kategori Sparande

Volvo Cars till Stockholmsbörsen

Volvo Cars är på väg till Stockholmsbörsen och är en av de största aktiesnackisarna den här hösten.

Veoneer eller Volvo

Det finns några osäkerheter kring Volvo Cars börsintroduktion

Som det kinesiska ägandet, det initialt stora spannet i teckningskursen och att bolaget är mitt i ett teknikskifte mot elbilar. Det har också varit svårt att få in tillräckligt med investerare, vilket lett till att börsintroduktionen har flyttats fram till fredagen den 29 oktober.

Nu värderas Volvo Cars till det lägsta värdet i sitt tidigare intervall: 163 miljarder kronor, och nyemissionen minskas från 25 miljarder till 20 miljarder kronor. I fredags minskade även de kinesiska ägarna Geely inflytandet i bolaget, även om de behåller en mycket stor andel av bolaget.

Volvo är för många en svensk stolthet och den redan noterade lastbilstillverkaren Volvo AB är en av de största och mest populära bolagen på Stockholmsbörsen. Volvo AB har ett börsvärde på närmare 450 miljarder kronor idag och närmare 280 000 aktieägare. Storägare är Industrivärden med 8,4 % av kapitalet och 27,6 % av rösterna, näst största ägare är Geely Holding med 8,2% av kapitalet och 16 % av rösterna.

Volvo Cars hos Aktieinvest

Från och med den 29 oktober kan du handla Volvo Cars hos oss på Aktieinvest, både via börsorder och andelsorder eller via ditt månadssparande.

Vill du börja spara hos oss?

Bli kund snabbt och enkelt hos Aktieinvest. Det tar bara några minuter!

BLI KUND

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Vill du se över ditt sparande?

Logga in för att se över din portfölj.

LOGGA IN

Om Volvo Cars

Volvo Car Group grundades i Göteborg 1927 och har historiskt varit en global drivkraft för bilsäkerhet och innovation. Bolaget står bakom ett antal branschledande innovationer som idag är standard i personbilar över hela världen bland annat trepunktsbältet, sidokrockskydd och automatisk nödbromsning. 2010 sålde Ford vidare Volvo Cars till den nuvarande ägaren Geely Holding för 1,8 miljarder dollar.

För att främja omställningen till elektrifiering, fortsatt utveckling och tillväxt genomför bolaget nu en nyemission och ägarspridning samt noterar bolagets B-aktie på Nasdaq Stockholm.

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Relaterade nyheter

Handelsbanken delar utAktieinvests nya grafiska profil