Kategori Hållbarhet

Investera hållbart med hållbarhetsdata

Vad definierar hållbara aktier? Hur hittar man dem? Är det möjligt att spara hållbart på riktigt? Kan man spara hållbart och samtidigt förvänta sig en avkastning?

Hitta hållbara aktier

I vårt populära webinar ”Investera hållbart på riktigt – med hållbarhetsdata” från tidigare i år visade Sandra ”Framtidsfeministen” Bourbon och Maria Mähl, partner på hållbarhetsdatabolaget Arabesque, hur hållbarhetsdata fungerar.

Du kan se ett utdrag från webinaret ovan där Maria Mähl berättar om hur du kan använda hållbarhetsdata för att få ett försprång i ditt sparande. Hon visar också hur Aktieinvests hållbarhetsfiltrering fungerar och hur du kan använda hållbarhetsdata som en del av din investeringsstrategi.

Läs mer om hållbarhetsfiltreringen och testa den själv!

Spara för framtiden med Hållbarhetsboxen

Du kan enkelt komma igång med ett sparande i gröna aktier med Hållbarhetsboxen. Hållbarhetsboxen innehåller bolagen som har bäst betyg utifrån olika hållbarhetsmått i vår hållbarhetsfiltrering. Sparboxen kostar bara 20 kr/mån (10 kr/mån om du är medlem i Aktiespararna) – oavsett hur mycket du sparar!

Läs mer om Hållbarhetsboxen

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Hållbarhetsboxen

Vill du börja månadsspara i Hållbarhetsboxen?

Börja månadsspara

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

K4 till deklarationen