i kategorin Krönikor & Intervjuer
Vad definierar hållbara aktier? Hur hittar man dem? Är det möjligt att spara hållbart på riktigt? Kan man spara hållbart och samtidigt förvänta sig en avkastning?

I vårt populära webinar ”Investera hållbart på riktigt – med hållbarhetsdata” från tidigare i år visade Sandra ”Framtidsfeministen” Bourbon och Maria Mähl, partner på hållbarhetsdatabolaget Arabesque, hur hållbarhetsdata fungerar.

Du kan se ett utdrag från webinaret ovan där Maria Mähl berättar om hur du kan använda hållbarhetsdata för att få ett försprång i ditt sparande. Hon visar också hur Aktieinvests hållbarhetsfiltrering fungerar och hur du kan använda hållbarhetsdata som en del av din investeringsstrategi.

Läs mer om hållbarhetsfiltreringen och testa den själv!

Spara för framtiden med Hållbarhetsboxen

Du kan enkelt komma igång med ett sparande i gröna aktier med Hållbarhetsboxen. Hållbarhetsboxen innehåller bolagen som har bäst betyg utifrån olika hållbarhetsmått i vår hållbarhetsfiltrering. Sparboxen kostar bara 20 kr/mån (10 kr/mån om du är medlem i Aktiespararna) – oavsett hur mycket du sparar!

LÄS MER OM HÅLLBARHETSBOXEN

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Hållbarhetsboxen

Vill du börja månadsspara i Hållbarhetsboxen?

BÖRJA MÅNADSSPARA

Det här kan du göra hos oss

Vill du komma igång med ett enkelt sparande? Hos oss kan du handla med aktier och fonder, precis som hos din bank, fast ändå inte.

Sparar du genom vår unika tjänst Andelsorder får du ett automatiserat sparande. Vi bevakar nyemissioner och återinvesterar dina utdelningar gratis. Du kan få dina aktier rösträttsregistrerade till bolagsstämmor med automatik. Och du kan månadsspara direkt i aktier som du valt ut.

  • Få utdelningar återinvesterade gratis

  • Spara tillsammans i en aktiesparklubb

  • Spara till barn eller barnbarn

  • Månadsspara direkt i både aktier och fonder

K4 till deklarationenGraf för svenska investmentbolag