Kategori Okategoriserade

Ny sparbox med utdelningsaktier – så har det gått

Så blev starten för vår nya sparbox Utdelningsfavoriter by Hernhag.

Marcus Hernhag

Den 15 mars lanserade vi en ny sparbox, Utdelningsfavoriter by Hernhag, som innehåller utdelningsaktier som väljs ut av sparprofilen och författaren Marcus Hernhag. Så här har det gått för sparboxen sedan lanseringen.

Sparboxens utveckling

Sparboxen lanserades i början av utdelningssäsongen, den 15 mars, och har haft en relativt god utveckling trots en skakig börs. Dessutom har det skett en del företagshändelser bland innehaven i sparboxen på senare tid, till exempel har det skett en nyemission i Axfood och Swedish Match har fått ett uppköpsbud från det amerikanska tobaksbolaget Philip Morris. Allt detta i kombination har påverkat utvecklingen för sparboxen.

Om sparboxen

Sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag innehåller svenska utdelningsaktier. Aktierna i sparboxen väljs ut utifrån olika utdelningsstrategier från boken Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning av Marcus Hernhag. Aktier på alla svenska börslistor kan ingå i urvalet, men minst två tredjedelar av sparboxens innehav ska vara noterade på Nasdaq Stockholm. Dessutom ska värderingen av aktierna som ingår i sparboxen vid uppdateringen bedömas som relativt attraktiv av Marcus.

Sparboxen innehav:

Namn Bransch Typ Fördelning
AAK Konsument, stabil Utdelningshöjare 10 %
Axfood Konsument, stabil Högutdelare 10 %
Bahnhof Kommunikation Utdelningshöjare 10 %
BTS Industri Utdelningshöjare 10 %
Castellum Fastigheter Utdelningsmästare 10 %
Hexagon Teknik Utdelningsmästare 10 %
Intrum Finans Högutdelare 10 %
Investor B Finans Högutdelare 10 %
Softronic Teknik Högutdelare 10 %
Wihlborgs Fastigheter Utdelningsmästare 10 %

Marcus Hernhag berättar om sparboxen.

Börja månadsspara i sparboxen

Vill du börja månadsspara i sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag? Starta ditt månadssparande direkt!

Börja månadsspara

Är du inte kund hos oss än? Du kan enkelt öppna ett konto hos oss.

Rabatt på böcker

Just nu får du 20 % rabatt på böcker hos Sterners Förlag. Ange rabattkoden aktieinvest när du genomför ditt köp för att ta del av rabatten. Du kan bland annat köpa böcker av Marcus Hernhag, men även andra böcker om sparande*. Rabattkoden är giltig t.o.m. 31 maj.

Köp böcker

*Erbjudande gäller inte för Arne Kavastu Talvings bokpaket och kan inte kombineras med andra rabatter.

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Sparboxen lanserades den 15 mars 2022. Aktieinvest samarbetar med Marcus Hernhag vid sammansättningen av denna sparbox. Det innebär att han erhåller en ersättning baserad på antalet månadsspar som sparboxen genererar. Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Förändringar i sparboxarna 2023Marcus Hernhag