Kategori Okategoriserade

Investmentbolag – Aktieinvest möter Mohammed Salih

Vilken roll kan investmentbolag fylla i sparportföljen och vad bör man tänka på när man väljer bolag att investera i?

Mohammed Salih
Vi gör en djupdykning i investmentbolag tillsammans med Mohammed Salih från Aktiespararna och Mohammeds väg till miljonen.

Spara enkelt med en sparbox

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan sparboxar vara något för dig. Om du är intesserad av investmentbolag finns sparboxarna Svenska investmentbolag och Investmentbolag i box.

  • Svenska investmentbolag – Att spara i svenska investmentbolag kan jämföras med att investera i en aktivt förvaltad sverigefond fast med lägre förvaltningskostnader. Sparboxen innehåller de aktier med högst börsvärde av de investmentbolag som är noterade på Stockholmsbörsen.

  • Investmentbolag i box – I Investmentbolagsboxen får du en mix av både svenska och utländska investmentbolag vilket ger dig en god riskspridning både på olika marknader och inom olika branscher.

Du hittar fler sparboxar här >

Om Mohammeds väg till miljonen

Mohammed Salih har seglat upp som en stjärna på investeringshimlen det senaste året. Förutom att arbeta på Aktiespararna startade han för lite över ett år sedan instagramkontot @Mohammedsvagtillmiljonen, där vi får följa hans väg till den första miljonen.

Läs en tidigare intervju med Mohammed >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Sparboxar med fokus på investmentbolag:

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Photo by Grahame Jenkins on UnsplashKarin Sjoblom