Kategori Okategoriserade

Finanstwitter ger sin syn på börsläget – Miljonär innan 30

Hur ska man tänka kring investeringar i det rådande börsklimatet? Så här svarar Miljonär innan 30.

Hur ser du på börsläget just nu?

”Jag har som vanligt ingen aning och heller inte någon stark tro på att vi ska röra oss i någon speciell riktning den närmaste tiden. Det har ju svängt ovanligt kraftigt sedan hösten 2018, men hade vi nöjt oss med att titta till börsen en gång om året hade det varit väldigt odramatiska år med små upp- och nedgångar de 5-6 senaste åren.”

Hur ser din placeringsstrategi ut?

”Eftersom jag som sagt inte har någon riktigt känsla för om börsen ska gå upp eller ner den närmaste tiden är jag väldigt glad att min strategi bygger på att ligga fullinvesterad i aktier över tid och endast sälja en aktie i yttersta undantagsfall. På detta sätt tror jag dels att jag får en bra avkastning genom att ligga investerad med så mycket pengar som möjligt under så lång tid som möjligt och hålla courtagekostnaderna nere. Jag slipper också mycket beslutsångest och huvudvärk eftersom jag inte behöver gräma mig över att jag inte köpte mer vid ett visst tillfälle eller inte sålde vid ett annat.​”

Vilka aktier i din portfölj tycker du har bäst potential just nu?​

”Mitt största innehav är Investor och det är också det bolag som skulle få en stor del av pengarna om jag fick en massa nya pengar att investera idag. Då jag tänker mig leva på aktieutdelning de kommande 50 åren och bara räknar med att kunna plocka ut 4-5 % plus inflation om året tror jag inte Investor kommer göra mig besviken. Men ska jag dra till med något som har större chans att gå upp 20 % på ett par månader säger jag Kindred. Det finns fina möjligheter för Kindred i USA och jag tror regleringen i Sverige på sikt kommer gynna de starkaste bolagen och varumärkena.​”

Läs fler intervjuer här >

Miljonär innan 30

Investerare och författare

Inte kund ännu? Det tar bara 3 minuter.

ÖPPNA KONTO

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.