Kategori Sparande

Aktieinvests vd: Så kommer du åt dyra aktier

Aktieinvests vd Dan Johnson berättar om hur du enkelt kan månadsspara i aktier och andra fördelar med att vara kund hos oss.

Fördelar med Aktieinvest

Dan Johnson, vd på Aktieinvest, blev nyligen intervjuad av Börssmart om fördelarna med att vara kund hos oss. Här är ett utdrag ur intervjun:

Dan har under de senaste 20 åren byggt ett imponerande CV med en bred erfarenhet inom konsult- och riskkapitalbranschen. Han har bland annat arbetat för The Boston Consulting Group och CapMan innan han 2019 gick över till Aktieinvest.

Berätta om Aktieinvest för läsare som ännu inte känner till er

”Aktieinvest är Sveriges första nätmäklare. En stor del av företaget såldes till Avanza i samband med att de startade upp i början av 2000-talet. Idag är Aktieinvest den enda aktören i Sverige där du kan köpa andelar av aktier. Det är bra om du vill spara regelbundet, diversifierat och automatiserat utan att behöva betala stora fondavgifter som äter upp ditt kapital över tid. Dessutom har vi de mest utvecklade verktygen för privatpersoner att kunna ta reda på hur bolag rankar utifrån olika hållbarhetskriterier.”

Vad är fördelarna med att använda Aktieinvest som nätmäklare?

”Eftersom vi erbjuder handel med andelar av aktier kan du enkelt komma igång med ett aktiesparande hos oss. Till att börja med kan du sätta upp ett månadssparande direkt i aktier, antingen genom att välja en färdig aktieportfölj, sparbox eller ett eget val av aktier. Då slipper du försöka tajma marknaden och kan i stort sett låta ditt sparande sköta sig självt. Dessutom kan du köpa aktier för belopp istället för antal. Därmed kan du köpa aktier som du annars kanske inte skulle ha råd med. Förenklat innebär det att om du till exempel har 500 kr att handla med, men aktiekursen är 1000 kr, så kan du köpa 0,5 aktier i bolaget. Du kan även välja att handla aktier precis som vanligt hos oss, om du föredrar det. Vi erbjuder courtagefri aktiehandel till den som har mindre än 60 000 kr i sparande hos oss.”

Läs mer: Hur köper man dyra aktier?

Läs hela intervjun på Börssmarts hemsida

Månadsspara i eftertraktade aktier

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan våra sparboxar vara något för dig. Till exempel kan du månadsspara i några av världens dyraste aktier såsom Berkshire Hathaway, Lindt & Sprüngli, Alphabet (Google) och A.P. Møller – Mærsk med sparboxen Dyrgripar.

Starta ditt sparande

Dan Johnson, vd på Aktieinvest

Aktieinvests vd Dan Johnson

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Dyra aktiertechaktier