Kategori Okategoriserade

Aktieinvest lanserar en app

Sätt upp ett enkelt månadssparande i aktier och få en överblick av ditt sparande med Aktieinvests app.

Aktieinvests app
Nätmäklaren Aktieinvest lanserar en app för att ytterligare förenkla möjligheten att månadsspara i aktier. Tack vare unik teknik som gör det möjligt att köpa en del av en aktie är det lika enkelt att månadsspara i aktier som att spara i fonder – nu även direkt i mobilen.

– Det finns många aktörer som erbjuder aktiehandel, men att köpa andelar av aktier, så kallad fraktionshandel eller andelshandel, har varit Aktieinvests unika tjänst sedan 1965 i Sverige. Nu tar vi nästa steg och gör det möjligt att månadsspara i aktier via andelsorder i vår app. Vi är övertygade om att månadssparande i aktier är ett bra alternativ för att uppnå ett långsiktigt hållbart sparande. Genom att månadsspara i aktier ger du dina pengar chansen att växa över tid. Dessutom får du möjligheten till ett diversifierat sparande och slipper att tajma börsen. För att göra det enklare för fler att komma igång har vi nu skapat en app som ska sänka trösklarna till ett långsiktigt och hållbart sparande, säger Dan Johnson, vd på Aktieinvest.

Börsen ska vara för alla

Syftet med appen är att göra det möjligt för alla, oavsett kunskapsnivå eller storlek på kapital, att investera på börsen.

– Vi ser att ovana investerare kräver enkelhet för att komma igång. För många har trösklarna för aktiesparande tidigare varit för höga. Det vill vi ändra på med Aktieinvests app. Ett sparande hos Aktieinvest ska vara ett enkelt, automatiserat och regelbundet sparande som leder till god värdetillväxt med begränsad risk över tid, säger Dan Johnson, vd på Aktieinvest.

Grundar sig på unik teknik

Appen bygger på Aktieinvests unika teknik för andelssparande, det vill säga att handla för ett fast belopp istället för i antal aktier. Andelssparandet möjliggör ett enkelt månadssparande i aktier i något som Aktieinvest kallar för sparboxar. En sparbox är en samling aktier eller fonder utvalda utifrån en viss investeringsstrategi med fastställda kriterier och har en tydlig och enkel månadsvis prissättning där utdelningar återinvesteras automatiskt och utan kostnad.

Att spara i en sparbox innebär att man genom en stående månadsöverföring köper andelar i en sparbox som man själv valt utifrån sina egna preferenser. Det finns olika sparboxar för olika behov och intresseområden som alla är utvalda av sparprofiler, professionella analytiker och Aktieinvest utifrån olika investeringsstrategier. Man kan också välja att sätta ihop sin egen sparbox med ett eget urval av aktier.

Så funkar appen

Att bygga en tryggare framtid behöver inte vara svårt, det gäller bara att ta det första steget. Med Aktieinvests app kan du starta ett månadssparande i aktier på bara några minuter.

I appen kan du:​

  • Komma igång med ditt månadssparande i aktier med några enkla knapptryck.
  • Få en överblick över sparandet. Se vad du sparar i och lägg till eller ta bort månadssparanden smidigt.
  • Välja sparande utifrån intresseområden. Tycker du att jämställdhet är viktigt och vill att det ska synas i ditt sparande? Eller är du ett fan av utdelningsaktier och vill ta rygg på en investeringsstrategi framtagen av en utdelningsexpert? Botanisera, bli inspirerad och välj det sparande som passar dig bäst.

Ladda ner appen

Aktieinvests nya app passar både nybörjaren och den vana investeraren.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Marcus Hernhag