i kategorin Importerat
När man sätter sig med börslistorna kan man slås över hur otroligt många aktier det finns och hur svårt det är att sätta sig in i deras aktiekurser (priset). Det är den så kallade värderingen av en aktie eller börsen i stort som alltid debatteras. ”Just nu är det dyrt”, ”snart vänder det neråt”, ”vi har inte sett botten än”, brukar det låta.

Det är svårt att välja aktier och själv analysera både bolag och vad de är värda. Det är just därför som många väljer att bortse från försöken att köpa aktier på botten och sälja på toppen. Alternativet är enklare, nämligen att vara långsiktig med sina investeringar. Välj då bolag som du tror på och vill vara delägare, tycker är intressant idag och har en spännande framtid.Man brukar prata om att man ska äga cirka 7-10 aktier i en portfölj. Flera olika aktier minskar risken. Om dessa också agerar inom olika branscher och på olika marknader så sänks risken något ytterligare. Man kan också matcha några aktier med aktiefonder.

Vi väljer aktier åt dig

Vill du slippa det här med att själv välja aktier till ditt sparande kan våra sparboxar vara något för dig. De är framtagna för att ge en bra riskspridning i olika aktier och är utformade på olika sätt efter olika teorier. Kanske kan du få inspiration från dessa eller så fastnar du för en färdig box. Om du vill månadsspara i en sparbox kostar det bara 20 kronor i månaden oavsett sparbelopp.

Sätt ihop din egen aktieportfölj med Andelsorder

Med Andelsorder kan du sätta ihop din egen mix av aktier för ett mindre belopp. Du köper delar av aktier genom att välja ut några aktier och sedan hur stort belopp du vill köpa för. Sedan fördelas pengarna på aktierna du valt ut (minsta belopp i varje aktie är 100 kronor). Exempel: Om Aktie A står i 50 kr kommer du att få två aktier. Om Aktie B står i 200 kr kommer du att få 0,5 aktier.

Skriv en kommentar