i kategorin Importerat

Vem är du?

Jag arbetar som ekonomi- samt entreprenörlärare på Thoren Business School i Örebro. Mina stora intressen utöver aktier, sparande och börsen. Är framför allt friluftsliv och träning. En perfekt dag spenderas med min sambo Jenny i solen, på rullskidorna eller i ett vindskydd lagandes något gott.

Vad sparar du till?

Jag sparar nu för att i framtiden få större valmöjligheter i allt från arbetsmängd till resor.

Hur många aktier och/eller fonder har du i ditt sparande?

Om jag kunde skulle jag gärna ha 60-70 aktier då jag tycker det finns så många fina bolag som jag vill äga. Jag försöker dock hålla mig till 15-20 stycken. Detta för att jag ska kunna att hålla reda på all information.

Vilka sorters bolag gillar du och varför?

Jag gillar bolag som kontinuerligt ökar vinstmarginalerna samt försäljningen. Jag har även en förkärlek till bolag med stigande utdelning.

Vilket är ditt bästa investerings/spar-råd till dem som vill komma igång med aktier och fonder? 

När jag började spara kunde jag ingenting och ingen runt mig heller. Men det viktigaste jag lärt mig är att sätta igång. Oavsett om man kan eller inte kan. Man lär sig på vägen och alla gör misstag. Det är bara att börja och gärna med ett månadssparande, så att pengar dras automatiskt varje månad.

Hur gör du för att lära dig mer om sparande, aktier och fonder?

Jag läser en hel del men framför allt lyssnar jag väldigt mycket. Twitter är en fantastiskt källa med massor av duktiga människor som delar med sig av sina kunskaper. Det finns även flera riktigt bra poddar vilket jag anser utgör en perfekt (och gratis) kunskapsbas.

  • Kom igång
  • Ha automatiskt månadsspar
  • Man lär sig på vägen

Vill du också starta ett månadsspar precis som Göte?

Med andelsorder kan du månadsspara i flera olika bolag som du själv väljer, smidigt tycker vi.

Läs mer om Andelsorder

Skriv en kommentar