i kategorin Krönikor & Intervjuer

Hur ska man tänka kring investeringar i det rådande börsklimatet? Så här svarar Marcus Hernhag.

Hur ser du på börsläget just nu?

Börsen ligger i skrivande stund i mitten av juni kring kurstoppen från juni 2017. Efter två år utan kursuppgång är det lika bra att vara neutral till börstrenden. Kanske blir det värre innan det blir bättre, men förr eller senare börjar aktiemarknaden att titta bortom lågkonjunkturen som verkar vara på väg. Då kommer nästa uppgångsfas. ​

Hur ser din placeringsstrategi ut?

Jag har nästan allt i utdelningsaktier. Dels bolag som alltid höjer utdelning, dels i aktier som har hög direktavkastning. Utdelningstrenderna är mycket stabilare än kurstrenden eller vinstutvecklingen. Därför är det lättast sett över flera år att navigera utifrån bolagens utdelningstrender.

Vilka aktier i din portfölj tycker du har bäst potential just nu?​

Bussbolaget Nobina lockar med hög direktavkastning och efterfrågan på bussar i städer är en miljövänlig långsiktig efterfrågetrend. Får IT-konsultmäklaren Ework fart på sina investeringar framöver borde det finns god potential där.

Läs fler intervjuer här >

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment.​ Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Marcus Hernhag

Investerare och författare

Inte kund ännu? Det tar bara 3 minuter.

ÖPPNA KONTO

Skriv en kommentar