Kategori Sparande

Sök för tusan – det blir kul!

För 2,5 år sedan klev jag in på Aktieinvest för första gången som VD. Sedan dess har mitt liv förändrats totalt…

Jag har lärt känna 40 fantastiska, lojala, kompetenta, envisa, glada och snälla kollegor. Jag har kommit in i all vår verksamhet och med åtta olika verksamhetsområden så är det en hel del att ta in och förstå. Därför har jag kört prao-dagar. Det är fascinerande att man kan driva en ”bank”* med så få som 40 personer bakom spakarna. Det är också fantastiskt roligt då det ger alla som jobbar hos oss en chans att få inblick i varandras verksamheter och en chans till ett helikopterperspektiv över verksamheten.

Under de här åren har vi också anställt flera nya stjärnor till oss. Åsa, Johan, Kristin, Dagmawi, Stephanie, Andreas, Amanda och Martin har kommit in med nya perspektiv och en väldig massa energi som har lyft Aktieinvest tillsammans med alla andra som troget delat med sig av sin erfarenhet och kompetens.

I tider av förändring så puttrar även nya idéer fram från dem som jobbat hos oss längst. Jag älskar till exempel att bolla affärsutveckling med Jerry, vår vaktmästare och backoffice-medarbetare eller diskutera emissioner med Camilla som har stenkoll på alla företagshändelser. Förmodligen är detta ett tecken på att jag lägger mig i för mycket, men jag kan inte hjälpa det – jag brinner för att vi ska förbättra oss varenda dag och inom varenda liten sak. Små, små förändringar leder alltid till en riktigt lyckad förändringsresa på totalen och så länge man alltid håller kunden i siktet så blir det alltid bättre för kunden i slutändan.

Varför skriver jag då detta just idag? Jo, vi behöver jacka upp vår verksamhet ytterligare och söker fler kollegor. Vi söker seniora IT-utvecklare, servertekniker, frontend-utvecklare, jurister till compliance och flera servicestjärnor till vår avdelning för aktiemäkleri och kundservice.

Jag vill hävda att vi är ett unikt företag då vi är relativt få personer men som ändå jobbar med väldigt många olika spetsområden. Vi lever som en modern fintech-aktör med vår IT-avdelning. Vi är helt digitala och kunddrivna när det gäller vår marknadsföring och försäljning. Vår kundservice tar emot frågor både via telefon, mail och via sociala medier. Vår ordning och reda-avdelning omfattar både ekonomi, redovisning, risk och compliance (legalt). Sen har vi det klassiskt finansiga med Backoffice, aktiemäkeri och administration av emittenttjänster. Vi må vara Sveriges minsta nätmäklare men vi är banne mig den som har störst hjärta och som verkligen vill våra kunders bästa.

Om man börjar hos oss så kommer man att få jobba tillsammans med Sveriges trevligaste team (ja, faktiskt!), lära sig massor om aktier, börsen och framförallt få känna förändringens  framfart. Det händer grejer hos Aktieinvest, det är det ingen som inte håller med om. Hoppas att du eller någon du känner är sugen på att hoppa in i vår värld. Här hittar du alla våra lediga tjänster. Tipsa gärna vänner och bekanta också!.

Sök för tusan, det blir kul!

/Therese

Vår Therese utsågs till Framtidens kvinnliga ledare 2017
Therese skriver om karriär på Shortcut

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.