Kategori Jämställdhet

Revidering av Framtidsfeministens sparbox – hösten 2022

Nu har jag gjort höstens genomgång av Framtidsfeministens sparbox. Det blev några byten denna gång!

Framtidsfeministen Sandra Bourbon

Publicerad: 24 november 2022

En av årets händelser i jämställdhetssverige är när AllBright synar börsbolagen och släpper sin årliga AllBrightrapport. I rapporten finns börsbolagen och de som är jämställda i högsta ledningen hamnar på den gröna listan. Det är just den listan jag använder för att välja aktier till Framtidsfeministens jämställda aktieportfölj.

Läs mer: Hur jag väljer jämställda aktier

Läs mer: Därför investerar jag jämställt

Årets analys är klar och in kommer tre nya bolag: B3 Consulting Group, Catena och Sandvik. Ut åker Dustin, Dometic Group, Elos Medtech och Heba som inte längre kvalar in i portföljen (hur jag väljer bolag kan du läsa mer om här). Portföljen består nu av 8 svenska bolag, sju stora och ett litet, i fem olika branscher.

För dig som månadssparar i min sparbox kommer nästa insättning vara enligt den uppdaterade portföljen. Jag kommer att sälja av Dustin, Dometic Group, Elos Medtech och Heba. Om du också vill göra det, gör du det genom att logga in hos Aktieinvest och sälja av de fyra bolagen (du betalar courtage när du säljer av).

Lycka till med investeringarna och det är bara att ringa kundservice om du behöver hjälp!

/Sandra Bourbon, Framtidsfeministen

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Mina egna aktieinnehav redovisas i Framtidsfeministens sparbox. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

Hur påverkas ditt sparande?

Bytena gäller från och med torsdag den 24 november kl. 14:00.

För dig som månadssparar i Framtidsfeministens sparbox innebär det att dina framtida köp per automatik kommer att bli i den nya sammansättningen av sparboxen. De innehav som du har investerat i tidigare finns kvar på din depå. Du väljer själv om du vill sälja eller behålla dem långsiktigt.

Om sparboxen

Utifrån stiftelsen Allbrights lista över börsbolags jämställdhet inom högsta ledningen väljer Framtidsfeministen vilka bolag hon investerar inom. Nu kan du ta rygg på henne och investera i samma bolag vid ett tillfälle eller varje månad genom att välja Framtidsfeministens sparbox.

Sparboxen innehav

Innehav i sparboxen från och med 24 november 2022:

Namn Bransch Fördelning
Arjo B Konsument, stabil 12,5 %
Avanza Bank Holding Finans 12,5 %
Axfood Konsument, stabil 12,5 %
B3 Consulting Group Teknik 12,5 %
Catena Fastigheter 12,5 %
Sandvik Industri 12,5 %
Sweco B Industri 12,5 %
Wihlborgs Fastigheter 12,5 %

Sandra Bourbon berättar om sparboxen.

Håll dig uppdaterad

Få sparinspiration direkt på mejlen - börja prenumerera på Aktieinvests nyhetsbrev.

*” anger obligatoriska fält

Godkännande*

*Vid anmälan till utskick samtycker jag till att Aktieinvest får behandla mina personuppgifter för marknadsföringsutskick till den e-postadress som jag anmält. Du kan när som helst avregistrera dig för utskicken via en länk i de e-postmeddelanden vi skickar ut. Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår dataskyddspolicy

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.