Kategori Jämställdhet, Sparande
Nedan beskriver jag i steg hur jag gick tillväga när jag startade mitt automatiska månadssparande i Framtidsfeministens sparbox som nu dras med autogiro en gång i månaden.

Alltså: några minuters arbete för att sedan börja att låta pengarna arbeta för dig och bli ägare i jämställda bolag!

1. Gå till Aktieinvests hemsida och öppna ett ISK (investeringssparkonto för låg skatt och minimalt krångel med deklarationen) här. Fyll i ditt personnummer och bekräfta med BankID, se bild nedan.​

2. Fyll i dina uppgifter och läs igenom avtal. När du har signerat med BankID kan du logga in med BankID på Aktieinvest och börja handla på börsen!

3. Logga in med BankID för att starta ett månadssparande i Framtidsfeministens sparbox. Innan du kan komma igång behöver du fylla i din sparprofil. Länken till sparprofilen hittar du mitt på sidan till vänster:

4. När du har fyllt i sparprofilen klickar du mitt på startsidan på ”Månadsspara i sparboxar”.

Du fyller i hur mycket du vill spara per månad, vilket konto du vill att pengarna ska dras från via autogiro och vilken dag pengarna ska dras.

Att månadsspara i Framtidsfeministens sparbox kostar (kostnaden kallas ”courtage per dragning”) 20 kr per månad eller 10 kr per månad om du är med i Unga Aktiesparare eller Aktiespararna. Priset är oavsett hur mycket du sparar och då återinvesteras utdelningen utan extra kostnad. Minsta sparandet är 500 kr per månad. Nedan ser du hur det såg ut för mig.

5. Allt är nu klart och du kan gå till ”Tjänster/Mina månadsspar” för att se vilka månadssparanden som du har. På min sida ser det ut så här:

Mina månadsspar

6. Det är kul att logga in och titta hur det går för portföljen. Informationen hittar du under ”Mina sidor/Mitt innehav” och klicka på ditt ISK. Min utveckling ser du nedan (den gröna grafen är kort eftersom jag precis startade månadssparandet).

KOM IGÅNG HÄR!

Lycka till och tveka inte att ringa Aktieinvests kundtjänst 08-5065 1700 vid frågor kring månadssparande eller om något krånglar.

Framtidsfeministen svarar gärna på frågor och enklast att nå mig är via [email protected].

Trevlig helg!

/Framtidsfeministen Twitter och Facebook

 

Mer läsning: Framtidsfeministen i Dagens Industri och Framtidsfeministen i DN

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Min jämställda sparbox hittar du här. Vill du veta mer om mig hittar du det här.