Kategori Jämställdhet, Sparande

Jämställdhet = cash

Jag drömmer om en jämställd framtid. En framtid där kvinnor och män har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Jämställdhet är inte en rättvisefråga utan gör män, barn och kvinnor lyckligare samtidigt som bolag blir mer lönsamma. En win win helt enkelt!

Kvinnor har idag över två miljoner lägre livslön än män på grund av lägre lön, hemma mer med barnen, lägre pension och tar för lite risk i det långsiktiga sparandet. Kvinnor placerar mindre del av sina sparpengar i aktier än män även fast kvinnor är minst lika bra som män på att välja ut aktier med bra avkastning. Detta leder till att vi kvinnor går miste om miljoner och oavsiktligt motarbetar ekonomisk jämställdhet.

Tillsammans kan vi göra skillnad! Denna blogg kommer fokusera på hur vi tillsammans kan bygga en ekonomisk jämställd framtid: du kan göra skillnad! Jag kommer dela med mig av mina bästa tips som har hjälp mig att gå från totalt ointresserad till att nu vara på väg mot ett liv som ekonomiskt oberoende.

Jag ville investera i något som betydde något för mig så sedan maj 2015 har jag investerat i jämställda bolag under namnet Framtidsfeministen. Resultatet: +50 procent medan Stockholmsbörsen (OMXS30) är ner -4 procent under samma tid.

Jämställda investeringar är viktigt för mig eftersom jag vill äga bolag som brinner för samma saker som jag. Ytterligare ett argument är att jämställda bolag är mer lönsamma och presterar bättre på börsen enligt bland annat McKinsey.

Mer om hur jag väljer ut bolag till jämställdhetsportföljen i nästa blogginlägg.

Slutligen vill jag hälsa dig välkommen till min nya blogg och kul att just du hittade hit! Jag vill veta vad du tänker och tycker. Tagga mig i sociala medier: vi ses där!

/Framtidsfeministen Twitter och Facebook

 

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Min jämställda sparbox hittar du här. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.