Kategori Sparande

Jag behöver inspiration!

Jag är en riktig inspirations-junkie. Behöver massor och helst hela tiden. Särkilt så här i den uppstartstid som hösten är. Plötsligt blir det mörkt på kvällarna, kyligare i badsjön och man ska ta tag i alla måsten igen. Då gäller det att söka rätt på inspiration och personer som engagerar och ger energi.

Samma sak gäller sparandet. Det är lätt att fastna i gamla hjulspår. Att inte hitta nya bolag, branscher eller trender att investera i. Många vänder sig till internet och alla bjussiga själar där. Finanstwitter är ett känt fenomen där många kunniga profiler delar med sig av tankar, idéer och aktieinspiration på Twitter. Facebookgrupper kan också bidra, åtminstone de som vill medlemmarna väl och tillåter diskussioner. Sen har vi ju gruppen av aktieanalytiker, dessa riktiga aktienördar som har stenkoll på makrotrender, bolag och siffrorna bakom. Jag kan tycka att dessa yrkesmän och kvinnor får lite för lite gehör i dagens brus. Vi har därför låtit Christoffer Ahnemark och Carl-Henrik Söderberg, analytiker på tidningen Aktiespararen guida oss genom börshösten vi har framför oss. Vill du inspireras hittar du vår intervju här!

Som om det inte vore nog med inspiration så har jag ju dessutom turen att jobba tillsammans med ett helt företag av aktieinspiratörer. I vårt senaste nyhetsbrev till alla våra kunder bjuder vi på två av mina favoritinspiratörer: En är Christina Engelen, känd för att bland annat skapat Facebook-gruppen ”Tjejer som gillar aktier” och mångårig aktiesparare. Den andra är Andreas Rågdahl, en av våra aktiemäklare här på Aktieinvest.

Läs intervjun med Christina här 

Läs intervjun med Anreas här

Något som jag inspireras av mycket under en längre tid är hållbara investeringar. Då mina kollegor också tycker att detta område är lika viktigt som spännande så har vi (som ni säkert inte missat) gjort en stor satsning på just hållbarhet på Aktieinvest. Vi låter er kunder själva se och botanisera i hållbarhetsdata som bara analytiker och förvaltare tidigare kommit åt. Vi har också tagit fram produkten Hållbarhetsboxen för dem som vill komma igång snabbt och enkelt med ett hållbart sparande.

Vi märkte att många blev nyfikna på hållbart sparande men att lika många kände att de kunde för lite för att själva sätta sig in i området. Därför gömde jag mig på lantstället i midsomras och skrev ihop en mejlskola till alla som vill lära sig mer. Och nu finns skolan ute – den är gratis och innebär att man varje dag i sju dagar får ett mejl från mig. Om man läser det, och gör de enkla uppgifterna så lär man sig väldigt mycket på den korta tiden.

Jag hoppas i alla fall att jag ska hålla mig inspirerad hela hösten igenom och lovar att försöka inspirera er alla som följer mig här i bloggen, på Instagram, på Twitter och Aktieinvests alla sociala kanaler. Vilka är dina bästa tips på att inspireras och att få energi? Tillsammans kan vi förhoppningsvis överleva mörkret och göra lite bra investeringar under tiden.

/Therese

PS. Du har väl inte missat att jag också bjuder på min egen aktieportfölj bland våra Aktieinspo-portföljer?

Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.