Kategori Sparande

Länge leve IT-utvecklingen!

Det finns få ting som är så fokuserade, produktiva och dedikerade som en riktigt bra IT-avdelning. Till min stora glädje får jag jobba jämsides med en sådan varje dag här på Aktieinvest, Jag är den första att erkänna att det är en ynnest att omge sig av snillen. Varje gång jag sticker in näsan till IT-teamet lär jag mig något nytt. Härligt, va?

De senaste åren har vi fokuserat massor av kraft och engagemang (och pengar!) på  utveckling av våra digitala tjänster. Vi har haft en betatjänst ute mot kund i flera år men idag är namnet faktiskt lite väl missvisande. Redan idag kan man göra i princip allt man kan ha behov av i betatjänsten. All handel – aktier, fonder, andelar av aktier, sparboxar, portföljspar, osv är på plats.

Sedan igår så kan man också ändra sina inställningar när det kommer till deltagande i emissioner, återinvestering av utdelningar och återinvestering av sålda teckningsrätter. Därtill kan du också ändra namnen på dina depåer. Perfekt för alla som har en ISK per sparmål eller sparar till barn i eget namn.

Sommarens release av Swish, som gör det möjligt att enkelt swisha in pengar till sin depå att handla aktier för, står redan för mer än 20% av alla våra insättningar. Har du testat? Jag swishar in pengar till min depå flera gånger i månaden. Det går alltid att utmana sitt sparutrymme lite extra både i mitten och slutet av månaden.

Även möjligheten att även lägga GTC-order på aktier NGM och Aktietorget har legat högt upp på våra kunders önskelista och är nu sedan en tid på plats.

Vi närmar alltså med stormsteg dagen då betatjänsten tar över herraväldet och blir vår enda internettjänst. Äntligen, tänker vissa. Aldrig, tänker andra. Vet att ni är många kunder som hittar bra i den gamla tjänsten och tycker att den funkar kanon. Vi håller tyvärr inte med av flera skäl. Så det börjar helt klart bli dags att bekanta sig med vår betatjänst så att du som kund är uppsjungen på alla menyer och funktionen den dagen då den gamla tjänsten är ett minne blott.

Även om jag älskar den tekniska utvecklingen så vet jag också att vi är olika och att andra gärna vill ha en hjälpande hand tillhands när man ska testa nya saker. Därför erbjuder vi dig en guidning av den nya tjänsten. Vi ringer upp dig och guidar dig över telefonlinan i menyer, orderläggningar och annat som känns nytt. Du beställer din guidning här >

Är vi då klara med vår digitala utveckling nu, kan man undra? Absolut inte, är mitt svar. Det är nu det roliga börjar. Nu kan vi i större utsträckning beta av alla era önskelista över funktioner, information, mm. Dessutom har vi en hel värld av ny teknologi såsom AI, blockchain, mm att sätta tänderna i. Vi kommer inte att lägga oss tillrätta på sofflocket, det kan jag lova. Du följer väl med på vår fortsatta resa?

/Therese

PS. Logga in för att testa alla nya funktioner i betatjänsten >

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.