Kategori

Vi vill att det ska vara lika enkelt att handla aktier som att köpa mat på nätet samt du behöver inte handla för tio tusentals kronor.

Med vår spartjänst Andelsorder är det precis så enkelt. Du väljer aktier, anger belopp och lägger i ”Köpkorgen”. Utifrån det handlar vi andelar i de aktier du har valt. En order på exempelvis 800 kronor kan således ge en riskspridning i åtta aktier.

Minsta belopp att köpa aktier för med andelsorder är 100 kronor per aktie (bolag). Du kan blanda svenska och utländska aktier i samma order. Eftersom du inte köper hela aktier utan för ett fast belopp så får du så många aktieandelar som pengarna räcker till. Du skapar alltså din egen aktieportfölj. Du behöver inte bekymra dig över hur många aktier pengarna räcker till. Att bevaka att köpet går igenom behövs inte heller. Är börsen öppen, aktien inte är stoppad för handel och du har pengar tillgängligt för köp så kommer din köporder att gå igenom. Order som du lägger före klockan 14.00 genomförs samma dag och syns på depån dagen efter. Och lägger du den efter klockan 14.00, kanske så sent som klockan 20.00, genomförs den nästkommande börsdag. Andelsordertjänsten gör också att du kan få alla eller vissa aktieutdelningar återinvesterade utan kostnad i den utdelande aktien. Din aktieportfölj växer av egen kraft. Vi kallar det en ränta-på-ränta effekt på ditt långsiktiga sparande. Läs mer om Andelsorder här!