Kategori

Vår tjänst Andelsorder gör det enkelt att handla på börsen – oavsett storlek på plånboken. När du använder tjänsten Andelsorder handlar du med både aktier och fraktioner – ett finansiellt instrument som gör det möjligt för sparare att investera i bolag på belopp. Detta gör det enkelt att handla i många olika bolag, oavsett aktiekurs.

Minsta belopp att köpa aktier och fraktioner för med Andelsorder är 100 kr per bolag. Om aktien exempelvis står i 400 kr kommer din investering på 100 kr ge dig en fraktion på 0,25. Om du väljer att månadsspara i bolaget får du nästa månad fler fraktioner. Detta gör att du för mindre belopp kan sprida dina risker och öka ditt innehav varje månad. Du kan blanda svenska och utländska bolag i din köpkorg och månadsspara i upp till 1000 olika värdepapper.

Du behöver inte bevaka att köpet går igenom. Är börsen öppen, aktien inte är stoppad för handel och du har pengar tillgängligt för köp så kommer din köporder att gå igenom. Order som du lägger före klockan 14.00 genomförs samma dag och syns på depån dagen efter. Och lägger du den efter klockan 14.00, kanske så sent som klockan 20.00, genomförs den nästkommande börsdag. Andelsordertjänsten gör också att du kan få alla eller vissa aktieutdelningar återinvesterade utan kostnad i den utdelande aktien. Vi kallar det en ränta-på-ränta effekt på ditt långsiktiga sparande. Läs mer om Andelsorder här!