Internet of Things – aktier för dig som gillar elektronik

Är du intresserad av elektronik och kommunikation? Här listar vi bolag inom hemelektronik,
hård- och mjukvaror och cloudlösningar.

Aktie Köp Månadsspara Handel Hållbarhetspreferenser
 Apple Inc Köp Ja Andelsorder OK
Apple är ett amerikanskt dator- och hemelektronikföretag grundat 1976 av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne.
Sverige Ericsson B Köp Ja Andelsorder OK
Telefonaktiebolaget Ericsson är en av världens största tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobil kommunikation.
 Amazon Köp Ja Andelsorder OK
Amazon.com, Inc. är ett av världens största nätbutiker som säljer olika varor via sin webbplats: cd-skivor, böcker, hemelektronik, leksaker, spel m.m.
 Microsoft Corp Köp Ja Andelsorder OK
Microsoft Corporation är ett multinationellt datorföretag och ett av världens största inom programvaruutveckling.
 Intel Corp Köp Ja Andelsorder OK
Intel Corporation är ett amerikanskt multinationellt elektronikföretag och mest känt som tillverkare av de välkända mikroprocessorerna Pentium och Xeon. Intel tillverkar även nätverkskort, moderkort och andra datorrelaterade produkter.
Sverige I.A.R. Systems Group Köp Ja Andels- & Börsorder Data saknas
I.A.R Systems är leverantör av mjukvara för programmering av processorer i inbyggda system. Mjukvaran används för att programmera chip som styr produkter inom till exempel industriautomation, medicinteknik, konsumentelektronik och fordonsindustrin.
Sverige Indentive B Köp Nej Börsorder Data saknas
Indentive är ett techbolag som är specialiserat på IoT-teknologi, cloud-lösningar, IP-TV-lösningar och app-utveckling.
 Qualcomm Inc Köp Ja Andelsorder OK
Qualcomm, Inc. är ett företag inom trådlös telekommunikation.
 Nvida Corp Köp Ja Andelsorder Data saknas
Nvidia Corp är en av de ledarna tillverkarna av grafikkort för dator- och tv-spel. På senare tid har de även börjat utveckla hårdvara för artificiell intelligens.
 Cisco Systems Köp Ja Andelsorder OK
Cisco Systems är ett globalt företag som tillverkar och distribuerar ett brett utbud av IT-produkter, exempel nätverkslösningar, switchar, routers, program för E-postsäkerhet, analysverktyg samt olika molnbaserade lösningar.

Så här kan du månadsspara i aktier på listan

Andelsorder är vår tjänst som gör att du kan månadsspara med automatiska köp i aktier. Det görs genom dragningar från ditt bankkonto varje månad.

I kolumnen för månadsspara ser du vilka aktier man kan månadsspara i.

Minsta belopp är 100 kronor per aktie så för 500 kronor får du riskspridning i fem aktier. Köpavgiften är fast oavsett hur mycket du sparar varje månad eller hur många aktier du sparar i. Här är våra priser >

Så här börjar du månadsspara:

  1. Logga in >
  2. Bestäm vilka aktier du vill spara i
  3. Välj dragningsdatum
  4. Välj sparbelopp för varje aktie

Klart!

Är du inte kund hos oss idag?

Bli kund

Vad betyder hållbarhetspreferenserna?

Vi har ett samarbete med Arabesque som gör att du som är kund t.ex. kan sortera och filtrera aktier efter hållbarhetsdata. Med hjälp av hållbarhetspreferenserna kan du välja bort områden som du inte vill investera i. Det kan t.ex. vara fossila bränslen, vapenindustri eller vuxenunderhållning.

Står det ”Data saknas” finns det inte någon tillgänglig hållbarhetsdata att visa. OK, betyder att företaget inte har verksamhet inom något av de åtta preferensområden vi visar på internetdepån.

Här kan du läsa mer om hållbarhetsverktyget S-Ray. Med S-Ray kan du sortera fram hållbara aktier på internetdepån.

Ovanstående ska inte ses som några investeringsråd utan som information om produkter som ingår i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.