Kategori Okategoriserade

Köp- och säljcase i investmentbolagssektorn

Börsåret 2021 har hittills präglats av att techbolagen, som gick starkt under förra året, har gått sämre i år samtidigt som många cykliska bolag har gått desto bättre. Detta har även påverkat investmentbolagssektorn.

Prenumerera på analyser

Herman Wartoft, analytiker på Pareto Securities, delar med sig av en uppdaterad analys om investmentbolag.

Se även: Mohammeds väg mot miljonen om investmentbolag

Köp- och säljrekommendationer

Det här är Pareto Securities köp- och säljrekommendationer inom sektorn:

Köp

Behåll

Sälj

(Källa: Pareto Securities 2021-05-17)

Månadsspara direkt i aktier

Med vår spartjänst Andelsorder kan du köpa en del av en aktie till ett belopp som du själv bestämmer (minst 100 kr/aktie). Du kan både göra engångsinvesteringar och sätta upp ett månadssparande. På det viset kan du börja investera i dyra och eftertraktade aktier som till exempel investmentbolaget Berkshire Hathaway.

Spara enkelt med en sparbox

Ibland är det enklare att börja spara i något färdigpaketerat och få riskspridning från första köpet. Då kan våra sparboxar vara något för dig. Om du är intesserad av börja månadsspara i investmentbolag finns sparboxarna Investmentbolag i box och Svenska investmentbolag.

Du hittar fler analyser här >

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

MipsDepå för portföljspar