Kategori Okategoriserade

Cleantech: uppdatering i Cleantechportföljen

Hur har det gått för Cleantechportföljen och dess innehav under 2021?

Prenumerera på analyser

Filmen spelades in den 10 november 2021.

Johan Spetz, expert inom cleantech och analyschef på Pareto Securities, kommenterar läget i cleantech-sektorn, utvecklingen för Cleantechportföljen och aktuella nyheter om bolagen i portföljen:

”Tillväxtaktier har haft det tufft jämfört med mer cykliska aktier under 2021. Vi känner dock ingen större oro för de långsiktiga trenderna vad gäller cleantech – hela energiomställningen av samhället fortlöper ju även när aktierna har det tuffare. En sådan här lite svagare period skapar däremot intressanta möjligheter.”

 

Om Cleantechportföljen

Cleantechportföljen innehåller fem svenska bolag inom förnybar energi och miljöteknik.

Aktier i portföljen:

Portföljen ses över kvartalsvis av en analytiker på Pareto Securities.

Läs mer om Cleantechportföljen >

Månadsspara i gröna aktier

Du kan enkelt månadsspara direkt i gröna aktier med Cleantechportföljen. Då slipper du själv välja aktier att spara i samtidigt som du får exponering mot flera bolag och slipper försöka tajma marknaden.

Börja månadsspara

Du hittar flera aktieanalyser här >

Ovanstående ska inte ses som investeringsråd utan som information om produkter i vårt sortiment. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Vänligen ta del av våra fullständiga disclaimers och villkor på vår produktsida för Cleantechportföljen >

Gaming inom aktierVerkstadssektorn