För att lägga köporder i aktier och fonder eller beställa övriga tjänster från oss behöver du ha pengar på din depå. Det går att sätta in pengar på olika sätt. Vad du väljer är lite beroende på hur bråttom det är.

Inbetalning via Swish: Tar ett par minuter
Inbetalning via depån (direktinbetalning): Tar ett par minuter
Inbetalning till Plus- eller Bankgiro: ca 2 bankdagar

1. Direktinbetalning via Swish

Du loggar in på den nya internettjänsten och väljer ”Mina sidor” i huvudmenyn. Följ instruktionerna så kan du Swisha över dina pengar på ett par minuter.

2. Direktinbetalning via din internetbank

Du loggar in på din depå och slussas vidare till din internetbank för att göra överföringen. Anslutna banker är Swedbank, Nordea, Handelsbanken och SEB. Pengarna kommer finnas tillgängliga på depån inom några minuter. Direktinbetalningsfunktionen finns ännu så länge bara i den gamla internettjänsten.

3. Insättning på vårt plusgiro med ditt OCR-nummer som referens

Varje depå har ett unikt OCR-nummer som du måste ange vid inbetalningen för att pengarna ska hamna på din depå. Du gör inbetalningen till Plusgiro 480 62 04-6 och anger OCR-numret för depån. Pengarna finns tillgängliga för köp om ca 2 bankdagar.

Allt som gäller inbetalningar, t.ex. det OCR-nummer som gäller för just din depå, hittar du via inloggningen på den nya internettjänsten under ”Mina sidor” och ”Överföringar” (finns även i den gamla internettjänsten under ”Överför”). Kontakta vår kundservice via mejl kundservice@aktieinvest.se eller telefon 08-5065 1700 för att få hjälp.

4. Insättning på vårt plusgiro utan OCR-nummer

Om du gör en insättning till våra plus- och bankgiron nedan är det viktigt att du anger mottagarens personnummer och depånummer som referens.

Aktieinvest depåer

Plusgiro: 40 01 70-7

Bankgiro: 562-2899

IPS-depå (Individuellt pensionssparande)

Plusgiro: 50 59 50-6

Bankgiro: 5150-0908

Ett bra alternativ till manuella insättningar – Automatiskt månadssparande

Med ett automatiskt månadssparande från ditt bankkonto får du ett sparande där köpen sker helt automatiskt 12 gånger om året. Starta ett månadssparande via den nya internettjänsten.

Har du några frågor?

Kontakta vår kundservice via chatten här på sajten, mejl kundservice@aktieinvest.se eller telefon 08-5065 1700.

FRÅGOR & SVAR