Kategori Jämställdhet, Sparande

En sund privatekonomi – hur mycket kan du spara?

Jag har delat upp mitt sparande i flera olika delar och konton beroende på när jag planerar att använda pengarna. Men innan man kan börja spara behöver man ha koll på hur mycket man kan spara.

Prioritera rätt

Jag har en prioriteringsordning när det kommer till en sund privatekonomi:

  1. Betala alla räkningar
  2. Betala av dyra lån
  3. Spara till en buffert för oförutsedda händelser. Storlek på buffert beror på hur ditt liv ser ut. Har du bil, villa, familj och hund behöver du säkerligen en större buffert än jag som bor i hyresrätt, inte har någon bil och inga barn. Ett generellt råd brukar dock vara ca 2 månadslöner men det är upp till dig att bestämma vad du känner dig bekväm med. Ha bufferten på ett bankkonto som är lätt att komma åt.
  4. Börja spara till friheten!

Hur jag sparar till friheten får du veta i nästa blogginlägg som kommer om två veckor!

/Framtidsfeministen Twitter och Facebook

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Min jämställda sparbox hittar du här. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

Läs mer om att månadsspara i aktier.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.