Kategori Jämställdhet, Sparande

Efter fattigjanuari kommer: #snålfebruari!

Fattigjanuari är slut men jag fortsätter att utmana mig med #snålfebruari. Vågar du vara med?

Lärt mig under fattigjanuari

I januari har jag utmanat mig själv och städat igenom hela privatekonomin. Mest stolt är jag över att jag har vägrat gymmet och tränat utomhus samt hemma. Jag hatar att gå ut när det är kallt, varför det känns som en extra stor seger att jag varit ute i regn och rusk. Jag börjar faktiskt gilla det.

För er på instagram verkar det ha gått bra i fattigjanuari! Grattis till er!

För mig handlar utmaningar om att tvingar sig själv att TESTA nytt under en begränsad period. Oftast märker man att det inte var så jobbigt som man trodde. Det värsta som kan hända är att man går tillbaka till sitt gamla liv.

#Snålfebruari nästa

Men vad är nu #snålfebruari? Jo, FrihetsgudinnanSpara på Twitter myntade denna hashtag och jag kan inte låta bli att vara med! Jag vill även passa på att tipsa om Twitter för er som gillar investeringar. Det finns mycket pepp och information att hämta där.

Hela 87 procent av Framtidsfeministens följare är taggade på att haka på #snålfebruari. Vågar du anta utmaningen?

Fyra veckomål som följs upp varje vecka

Jag har gått igenom min ekonomi och tittat på vad jag skulle vilja snåla med i februari. Jag har satt upp fyra mål som jag ska rapportera varje vecka.

  1. Max 4 kortköp per vecka. Tre försvinner direkt då jag har Ekolådan, handlar på Willys/Lidl och har en affärslunch varje vecka. Det ger alltså totalt ett ”drag” utöver det.
  2. Fortsätta träna ute och hemma 2-3 gånger per vecka.
  3. Äta matlåda till lunch alla dagar förutom vid affärslunch.
  4. Nolltolerans för konsumtionsshopping.

Ps. följ hur det går och få mina bästa tips på Instagram Stories.

/Framtidsfeministen TwitterInstagram och Facebook

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Min jämställda sparbox hittar du här. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.