DevOps servertekniker

Drivs du av att hitta de bästa lösningarna tillsammans med andra utvecklare?

Aktieinvest erbjuder aktie- och fondhandel online för privatpersoner och vi fokuserar på att göra sparande enkelt och tillgängligt samtidigt som vi vill att våra 60 000 kunder ska göra medvetna investeringsval utifrån analyser eller hållbarhetsdata.

Vi är på en spännande förändringsresa och satsar på att utveckla den position vi har på sparmarknaden och vår nya internettjänst erbjuder helt nya sätt för sparare att investera, likt en e-handel.

Vi behöver nu stärka vår organisation kring vår produktionsplattform och samtidigt ta några steg framåt gällande utvecklingsmiljöer.

Om rollen

Vi söker till vårt team en person som kan jobba både drifts- och utvecklingsnära i en komplex miljö där infrastruktur, egenutvecklade system, databaser och tredjepartsintegrationer bygger en 24/7 IT-verksamhet.

Det är en viktig roll där du får stor möjlighet att påverka vår driftsplattform och dess ingående komponenter, alltifrån hårdvara, operativ, databaser och säkerhets- och stabilitetsmonitorering till utvecklarnära plattformar.

Vi använder oss idag av många open source-programvaror och baserar vår driftmiljö på virtualiserade Linuxplattformar. Vi tar gärna vidare steg mot ytterligare abstrahering för cloud och containerbaserad drift.

Du arbetar tillsammans med vår driftsansvariga samt utvecklarteamet i DevOps-liknande former och fördelar både kort- och långsiktiga uppgifter. IT-teamet hanterar också viss intern användarsupport.

Då våra system bygger på flertalet databaser finns stora möjligheter för den kunnige och intresserade att lära sig mer och ta större ansvar inom detta område.

Vem är du?

Du är en driven och självgående person som trivs med att arbeta med olika teknikområden och inte heller räds att testa nya saker.

Dessutom tror vi att du är prestigelös och trivs i ett tajt, öppensinnat gäng.

Utöver detta ser vi gärna att du har:

 • Arbetat med IT-drift eller mjukvaruutveckling/QA under längre tid
 • Goda kunskaper i Linux och webbserverdrift
 • Kunskap om VMWare, servervirtualisering
 • Nätverk- (TCP/IP, DNS, DCHP) och brandväggskunskaper
 • Kunskaper om CI-flöden.
 • Mycket goda kunskaper i svenska samt engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Databasadministration av Oracle, Postgres eller MySQL samt grundläggande SQL-kunskap
 • Övervaknings- och monitoreringsverktyg, ex. Nagios
 • Programmering/skriptning för att kunna driva automatisering
 • Cloud och containerbaserademiljöer, ex. AWS, Docker
 • Elastic-stacken
 • Kunskaper i Active Directory samt Windowsservermiljöer
 • Intresse av ekonomi eller aktiehandel

Varför jobba på Aktieinvest?

På bolaget arbetar idag 40 passionerade medarbetare som alla vill förändra finansbranschen och hjälpa fler till ett bättre sparande så att de har råd med sina drömmar. Vi sitter i ljusa, fräscha lokaler vid Berzelii Park med Stockholms bästa utsikt och lunchterrass, men det är inget hinder att arbeta på distans någon dag i veckan.

Som litet bolag finns det få hierarkier och politik att ta hänsyn till. En stor ansvarskänsla, genuint engagemang och relevant erfarenhet är därför en viktig komponent hos alla medarbetare.

Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön och bonusprogram, generöst friskvårdsbidrag, massagemöjlighet på arbetstid, samt flertalet personalaktiviteter.

Vi har en stark ägare i form av Pareto Securities AB sedan ca ett år tillbaka som vi samarbetar nära med.

Vill du vara med på vår resa?

Skicka din ansökan, CV samt personligt brev till Tommie Ulvöy, vår IT-chef. Har du frågor är du välkommen att kontakta Tommie via tommie.ulvoy@aktieinvest.se.

I samband med att du söker tjänsten samtycker du till att vi får behandla de personuppgifter du anger i din ansökan. Vi kommer att spara din ansökan under den tid som rekryteringsprocessen pågår samt ytterligare en tid framåt, som längst sex månader. Du har alltid rätt att få de uppgifter du delat med dig av raderade. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta Tommie Ulvöy, IT-chef på Aktieinvest:

tommie.ulvoy@aktieinvest.se
08-5065 1781

Vill du jobba med något annat område inom IT?

Skicka en spontanansökan >