Kategori

Förändringar i Basportföljen och Utdelningsportföljen

Idag meddelade Aktiespararna att man gjort förändringar i Basportföljen och Utdelningsportföljen.

Från och med den 18 januari 2024 ser portföljerna ut så här:

Basportföljen: Assa Abloy B (ny), Industrivärden C, Investor B, Nibe B (ny), Latour B, Lundbergs B, SEB A (ny), Securitas B, Svolder B och Volvo B (ny).

Holmen B, Kinnevik B, Swedbank A och Thule Group har tagits ut ur Basportföljen.

Assa Abloy B, Nibe B, SEB A och Volvo B har lagts till i Basportföljen.

Utdelningsportföljen: Axfood, Coor, Kindred Group, Nordea SE, Sv. Handelsbanken A, Skanska B, SSAB B, Tele2 B, Thule Group (ny), och TietoEvry.

Thule Group ersätter Volvo B i Utdelningsportföljen.

 

Bra att veta: det är bara du som sparar i portföljerna via Portföljspar som får hela aktieportföljen omplacerad enligt den nya sammansättningen. Månadssparar du i portföljerna på en vanlig depå är det bara dina kommande köp som blir som den uppdaterade portföljen. Om du vill att din depå alltid ska spegla någon av tidningen Aktiespararens portföljer kan du istället öppna en Portföljspardepå.

Aktieinvest app

Håll koll på ditt sparande.
Ladda ner vår app.

Med vår populära app får du en överblick över ditt sparande. Starta ett automatiskt månadssparande eller investera i bolag på belopp (från 100 kronor per bolag).

Hämta appen i App Store.
googleplay-1

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.