Kategori

Förändringar i Aktiespararens (och våra) aktieportföljer

Idag kom tidningen Aktiespararen och i den har man gjort förändringar i Avkastningsportföljen, Basportföljen och Småbolagsportföljen.

Från och med den 16 september 2021 ser portföljerna ut så här:

Avkastningsportföljen: Axfood, Bilia A (ny), Byggmax, Clas Ohlson, Coor, Intrum, JM, SEB A, Tele2 B och Volvo B.

Basportföljen: Fabege, H&M, Industrivärden C, Investor A, Nordea, Peab, Sandvik (ny), Stora Enso R, Thule och VNV Global.

Småbolagsportföljen: AddLife, Azelio, Beijer Alma, Bredband2, Bure, Catena, Cloetta, Dustin, Lagercrantz, Lindab, Medicover, Millicom, New Wave, Nimbus, Nolato, Ratos B, Saab B (ny), Skistar, Softronic och Wihlborgs.

Öresund tas ut ur Avkastningsportföljen, Securitas tas ut ur Basportföljen och Sectra tas ut ur Småbolagsportföljen.

Bra att veta: det är bara du som sparar i portföljerna via Portföljspar som får hela aktieportföljen omplacerad enligt den nya sammansättningen. Månadssparar du i portföljerna på en vanlig depå är det bara dina kommande köp som blir som den uppdaterade portföljen. Om du vill att din depå alltid ska spegla någon av tidningen Aktiespararens portföljer kan du istället öppna en Portföljspar-depå.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Innan du börjar handla i fraktioner behöver du besvara ett antal kunskapsfrågor. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.