Allroundboxen

För dig som tycker att det är krångligt att välja aktier och fonder och bara vill välja en sak, en gång, har vi tagit fram Allroundboxen.

I den finns tre fonder som alla är breda och som har låga avgifter, vilket gör att du med gott samvete kan spara dina pengar för dina drömmar, pensionen eller dina barn i just denna box. Fonderna som ingår är: AMF Aktiefond Global, Enter Fonder Select Pro och SPP Aktiefond Global. Dessa fonder gör att du får en bra riskspridning och du behöver inte vara rädd att deras avgifter äter upp alltför mycket av din avkastning. Du betalar bara en löpande avgift till fonderna om du väljer denna box, och alltså ingen köp- eller säljavgift eller courtage när du köper eller månadssparar i denna box.

Placeringsstrategi: Allt i ett.

Öppna ISK & börja spara

Börja spara på din depå

Fonder i sparboxen:

  • AMF Aktiefond Global (förvaltningsavgift 0,40 %)
  • Enter Fonder Select Pro (förvaltningsavgift 0,50 %)
  • SPP Aktiefond Global (förvaltningsavgift 0,30 %)

Sparboxens utveckling

Allroundboxens utveckling 1 år

Här ser du utvecklingen av Allroundboxen mellan den 7 mars 2017 - 29 mars 2018.

Kriterier: Allroundboxen får innehålla 2-4 fonder med avgifter under 0,50 % som ger en god riskspridning.

1-2 globalfonder med en förvaltningsavgift på 0,5 % eller lägre, som har haft den bästa utvecklingen de senaste tre månaderna. 

1-2 Sverigefonder med en förvaltningsavgift på 0,5 % eller lägre, som haft den bästa utvecklingen de tre senaste månaderna.

Boxen innehåller endast en fond per fondbolag. I de fall det finns flera fonder från samma fondbolag i utsökningen kommer de väljas först i urvalet för globalfonder.

Om fonderna ändrats kommer dina ev. månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De fondinnehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt. En omvärdering/sortering görs varje år.

Minsta köp i denna box: 500 kr

Avgift: Ingen köpavgift vid månadssparande. Endast fondernas egen förvaltningsavgift.

Är du inte kund ännu?

Inga problem, du blir kund med BankID på bara några minuter.

Bli kund

Sparboxarna ska inte ses som ett investeringsråd utan som ett hjälpverktyg i sparbesluten. Placeringar i värdepapper medför alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Sparboxen reviderades senast den 12 april 2018.

Hur utvecklades sparboxen första året?

Vilka aktier byttes ut vid 1-års revideringen?

Läs Mikaels blogginlägg >

Vill du välja till Allroundoxen till ditt månadssparande?

Logga in & Börja spara

 

Diana valde sparboxar till sitt långsiktiga sparande.

Diana valde sparboxarna

Så här tänker hon >